Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krigen og det nye år

2. februar 2023 kl. 17.00 - 18.00 CET

Krigen i Ukraine fortsætter på denne side af nytåret, og der er allerede meget at tale om i dette årets første afsnit af “Krigen og”.

På det russiske regimes side har Wagner-gruppen under svære tab erobret et par mindre byer i Donetsk. Hvad var logikken i denne russiske offensiv?  

Rygter om en ny russisk mobilisering af 500.000 mand får dertil militæreksperter verden over til at tage sig til hovedet i uforståenhed overfor den russiske kampmaskine. For hvad skal endnu en halv million unge mænd hjælpe, hvis de bliver sendt ind i en organisation, der ikke ved, hvordan de skal koordineres og kommanderes frem?

Og så hænger det altoverskyggende spørgsmål selvfølgelig stadig i luften i forhold til det russiske regime. Hvad er formålet med denne krig? Hvad er endemålet, og hvorfor skal mennesker dø for den?

På den ukrainske side sker der også ting og sager. Zelenskyj har været i USA og den vestlige verden har intensiveret sin våbenstøtte til Ukraine med stadig flere og tungere våben. Senest har den tyske forbundskansler ”sat leoparderne fri” og tilsagnene om at donere kampvogne strømmer ind. Hvorfor ser Ukraine et behov for de mange nye våben og hvordan skal de anvendes? 

Se med, når vi gør status på krigen i Ukraine i Krigen og det nye år, hvor vært Ida Sparre-Ulrich taler med pensioneret brigadegeneral Carsten Rasmussen og direktør i Selskabet, Charlotte Flindt Pedersen.

Detaljer

Dato:
2. februar 2023
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
Email
udenrigs@udenrigs.dk