Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sundhed, menneskerettigheder og udenrigspolitik i en tid med COVID-19

10. december 2020 kl. 16.00 - 17.00 CET

COVID-19 pandemien viser, at der er stor sammenhæng mellem global sundhedspolitik, udenrigspolitik og menneskerettigheder. Internationalt sundhedssamarbejde er nøglen til at bekæmpe en pandemi, men hvordan?

På FN’s menneskerettighedsdag den 10. december, inviterer Det Udenrigspolitiske Selskab U35 til et webinar, hvor vi diskuterer sammenhængen mellem global sundhed og udenrigspolitik. Hvordan spiller multilaterale organisationer som WHO, Den Globale Fond og UNAIDS en central rolle for sundhedstilbud og menneskerettigheder? Er den globale sundhedsindsats en indikator for internationalt samarbejde? Og hvad betyder det konkret for de mest sårbare målgrupper, hvor adgang til sundhed er begrænset?

Netop manglen på internationalt sundhedssamarbejde kan skabe yderligere vanskeligheder både politisk og sundhedsfagligt. Dertil kommer, at svage sundhedssystemer og akutte sundhedskriser kan blive brugt som grundlag for overtrædelse af menneskerettighederne. 

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen og medlem af WHO’s Globale bestyrelse fra 2021, Steven L. B. Jensen, seniorforsker ved Institut for Menneskerettigheder, og Rikke Nagell, chefkonsulent i AIDS-Fondet, vil belyse dette område.

Direktør Charlotte Flindt Pedersen vil byde velkommen, og Søren Warthoe, bestyrelsesmedlem af U35 og politisk konsulent i AIDS-Fondet, er moderator. 

Der vil undervejs være mulighed for at stille spørgsmål og give input til debatten.

*** Vores webinarer er gratis for medlemmer. Et tilmeldingslink er sendt ud til alle medlemmer ***

 

Ikke-medlemmer kan købe billet her:

 

Detaljer

Dato:
10. december 2020
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CET
Begivenhed Kategori: