Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST: Frihedens pris

30. marts 2022 kl. 16.30 - 18.00 CEST

– en offentlig møderække med ledere af Folketingets partier om dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik
efter invasionen af Ukraine.

“At kæmpe for frihed har en pris. Men intet i sammenligning med at lade være. Danmark skal stille op i verden sammen med vores allierede og partnere. For det er der, hvor det er sværest, at vores indsats betyder mest. Det gælder vores sikkerhed og vores demokratiske værdier.”

Sådan udtalte udenrigsminister Jeppe Kofod i januar i forbindelse med lanceringen af regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi. Det skulle vise sig at blive en grum realitet kun få uger efter, på en måde og med en hast, som de færreste havde fantasi til at forestille sig. For den 24. februar blev Europa og verden markant forandret, da Ukraine blev angrebet. Rusland invaderede brutalt og uprovokeret et fredeligt og demokratisk land. Der er krig i Europa.

Stillet overfor den kolde virkelighed om, hvad invasionen betyder, ikke kun for Ukraine, men også for den europæiske sikkerhedsarkitektur og retten til at vælge sine egne alliancer, og genkomsten af aggressiv revanchisme, hvor står dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik så?

  • Hvordan påvirker krigen i Ukraine – såvel som de bredere forandringer i det politiske landskab i USA, den stigende trussel fra Kina og den bekymrende autokratisering af nationalstater i verden – de politiske partiers syn på fremtidens danske og europæiske udenrigs- og sikkerhedspolitik, herunder synet på forsvars- og retsforbeholdet.
  • Hvordan ser partierne på de store udfordringer, som Danmark og EU står overfor: Hvad bør vi gøre – og med hvem? Hvad kan vi få den danske befolkning med på, og hvad må det koste?

Tiden fordrer på en trist baggrund en nytænkning af dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, hvor alle Folketingets partier må på banen med deres visioner og bud på en sammenhængende dansk politik tilpasset den nye virkelighed i 2022.

Det Udenrigspolitiske Selskab og Altinget/Mandag Morgen har derfor inviteret lederne af Folketingets partier til at præsentere og drøfte deres bud på en dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik i en møderække i foråret 2022. Møderækken vil efter planen slutte med en samlet debat på Folkemødet i Allinge den 16. juni.

Vores direktør Charlotte Flindt Pedersen vil sammen med Jakob Nielsen, chefredaktør på Altinget, moderere debatterne, som finder sted i Altingets Gård i det indre København.

Første debatmøde

Onsdag 30. marts

Altingets Gård kl. 16.30 – 18.00.

Sofie Carsten Nielsen – Radikale Venstre
Pernille Vermund – Nye Borgerlige
Jens Rohde – Kristendemokraterne
Lars Løkke Rasmussen – Moderaterne (afventer endelig bekræftelse)

 

Møderække

De næste arrangementer i rækken finder afsted på følgende datoer:

Onsdag 27. april kl. 16.30 – 18 i Altingets Gård.

Onsdag 18. maj kl. 16.30 – 18 i Altingets Gård.

Afsluttende debat med deltagelse af alle partier ventes afholdt på Folkemødet den 16. juni.

 

Detaljer

Dato:
30. marts 2022
Tidspunkt:
16.30 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Altingets gård
Ny Kongensgade 10
København K, 1472
+ Google Maps