Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Flemming Møller Mortensen om den danske flygtningepolitik samt præmieoverrækkelse 

5. april 2022 kl. 9.00 - 10.00 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab og Udenrigsministeriets årlige artikelkonkurrence handler i år om flygtningepolitik. Vær med, når Minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen holder en tale om Danmarks fremtidige flygtningepolitik og overrækker priser til de tre vindere af artikelkonkurrencen.

Den anerkendte bulgarske politolog Ivan Krastev har kaldt flygtningekrisen i 2015 ”Europas 9/11”, fordi den fundamentalt forandrede europæernes idé om Europa, om verden og om Europas plads i verden. Schengensamarbejdet og den frie bevægelighed i EU kom under pres, grænsehegn blev genopbygget og politisk polarisering ift. spørgsmålet om migration og flygtninge er blevet den nye normal i Europa.

I 2016 fremlagde Europa-Kommissionen et forslag til en gennemgribende reform af EU’s asylsystem, men det lykkedes aldrig EU-landene at nå frem til en aftale. Derfor forsøgte Kommissionen igen i efteråret 2020 at præsentere et bud på en fælles asyl- og migrationspagt, men foreløbig med samme resultat som i 2016. Spørgsmålet er dermed stadig, om EU kan finde fælles fodslag og komme frem til en løsning på fremtidens flygtningesituation.

Vi har modtaget artikler om emnet fra studerende fra hele Kongeriget. Redaktionskomitéen i Det Udenrigspolitiske Selskabs magasin Udenrigs har udpeget de tre bedste artikler.

Vær med, når vi kårer de tre vindere på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, lokale 35.01.05

Vi glæder os til en interessant og konstruktiv debat om krigen og sikkerhedspolitikken i Europa.

Tilmeld dig her:

    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
5. april 2022
Tidspunkt:
9.00 - 10.00 CEST
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Øster Farimagsgade 5
København K, Øster Farimagsgade 5, 1353 København Danmark
+ Google Maps