Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Frihedens pris

27. april 2022 kl. 16.30 - 18.00 CEST

 

Dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik i lyset af krigen i Ukraine

At kæmpe for frihed har en pris. Men intet i sammenligning med at lade være. Danmark skal stille op i verden sammen med vores allierede og partnere. For det er der, hvor det er sværest, at vores indsats betyder mest. Det gælder vores sikkerhed og vores demokratiske værdier.” 

Sådan sagde udenrigsminister Jeppe Kofod i forbindelse med lanceringen af regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi i januar.

Det skulle vise sig at blive en grum realitet kun få uger efter – og på en måde og med en hast som de færreste havde fantasi til at forestille sig. Den 24. februar blev Europa og verden markant forandret, da Ukraine blev angrebet. Rusland invaderede brutalt og uprovokeret et fredeligt og demokratisk land. 

Stillet over for den kolde virkelighed om, hvad invasionen betyder, ikke kun for Ukraine, men også for den europæiske sikkerhedsarkitektur, spørger vi i denne debat en række partiledere om, hvor dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik står i dag.
 

  • Hvordan påvirker krigen i Ukraine, de bredere forandringer i det politiske landskab i USA, den stigende trussel fra Kina og den bekymrende autokratisering af nationalstater i verden fem politiske partiers syn på fremtidens danske og europæiske udenrigs- og sikkerhedspolitik, herunder forsvars- og retsforbeholdet?
  • Hvordan ser partierne på de store udfordringer, som Danmark og EU står overfor: Hvad bør vi gøre – og med hvem? Hvad kan vi få den danske befolkning med på, og hvad må det koste?

 

Paneldeltagere:

 

Søren Pape Poulsen – Det Konservative Folkeparti
Pia Olsen Dyhr – SF
Morten Messerschmidt – DF

 

Dag: Onsdag 27. april 
Tidspunkt:
16.30 – 18.00
Sted:
Altingets Gård

 

Debatten arrangeres i samarbejde med Altinget og Mandag Morgen og med støtte fra Europa-Nævnet.

Detaljer

Dato:
27. april 2022
Tidspunkt:
16.30 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Altingets gård
Ny Kongensgade 10
København K, 1472
+ Google Maps