Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

FOLKEMØDE: Frihedens pris

16. juni 2022 kl. 19.30 - 21.00 CEST

“At kæmpe for frihed har en pris. Men intet i sammenligning med at lade være. Danmark skal stille op i verden sammen med vores allierede og partnere. For det er der, hvor det er sværest, at vores indsats betyder mest. Det gælder vores sikkerhed og vores demokratiske værdier.”

Udenrigsminister Jeppe Kofods udtalelse i forbindelse med lanceringen af regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi i januar skulle vise sig at blive en grum realitet kun få uger efter – og på en måde og med en hast, som de færreste havde fantasi til at forestille sig.

Den 24. februar blev Europa og verden markant forandret, da Ukraine blev angrebet. Rusland invaderede brutalt og uprovokeret et fredeligt og demokratisk land. Der er krig i Europa.

Stillet over for den kolde virkelighed om, hvad invasionen betyder, ikke kun for Ukraine, men også for den europæiske sikkerhedsarkitektur og retten til at vælge sine egne alliancer, samt genkomsten af aggressiv revanchisme, hvor står dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik så?

  • Hvordan påvirker krigen i Ukraine, forandringer i det politiske landskab i USA, den stigende trussel fra Kina autokratiseringen af nationalstater i verden de politiske partiers syn på vores fremtidige udenrigs- og sikkerhedspolitik?
  • Hvordan ser partierne på de store udfordringer, som Danmark og EU står overfor: Hvad bør vi klogest gøre – og med hvem?

Tiden fordrer på en trist baggrund en nytænkning af dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik, hvor alle Folketingets partier må på banen med deres visioner og bud på en sammenhængende dansk politik tilpasset den nye virkelighed i 2022.

Det Udenrigspolitiske Selskab og Altinget/Mandag Morgen har derfor inviteret Udenrigsministeren og en række partiers udenrigs- og forsvarsordførere til at præsentere og drøfte deres bud på en dansk udenrigs- og sikkerhedspolitik.

Deltagere:
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S)
Peder Hvelplund, Forsvarsordfører (EL)
Kristian Thulesen Dahl, Forsvarsordfører (DF)
Marcus Knuth, Udenrigsordfører (KF)
Kim Valentin, EU-ordfører (V)

Henrik Breitenbauch, dekan ved Forsvarsakademiet, sætter scenen for debatten med et oplæg. Det Udenrigspolitiske Selskabs direktør, Charlotte Flindt Pedersen, modererer debatten, som finder sted på Grønbechs Hotel i Allinge.

Detaljer

Dato:
16. juni 2022
Tidspunkt:
19.30 - 21.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Grønbechs Hotel
Vinkelstræde 2-4
Allinge, Bornholm 3770 Danmark
+ Google Maps