Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Filmscreening af “Vores mand i Amerika”

7. september 2020 kl. 20.00 - 22.30 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab inviterer sammen med instruktør Christina Rosendahl til screening af den nye, anmelderroste film “Vores mand i Amerika”.

Filmen skildrer det dramatiske men diplomatiske liv for Henrik Louis Hans von Kauffmann, som under Anden Verdenskrig var Danmarks ambassadør til Amerika. Efter Danmarks besættelse i 1940 agerede Kauffmann som “det frie Danmarks” repræsentant på den anden side af Atlanten, hvilke affødte store kontroverser med den danske regering. Særligt affødte indførelsen af Grønlandsoverenskomsten i 1941 store konsekvenser for ikke blot Kauffmann, men også den hidtil danske udenrigspolitiske linje og den danske regering, som lå under for den tyske besættelsesmagt. 

Instruktøren bag filmen, Christina Rosendahl, vil i aftenens anledning holde et oplæg om hendes research af Kauffmann og arbejdet med filmen. Ligeledes vil Selskabets formand, Ulrik Federspiel, give et indtryk af, hvordan livet som diplomat i USA er. Det vil efterfølgende være muligt at stille spørgsmål.

Programmet er som følger:
Kl. 20.00-20.10: Velkomst v/Ulrik Federspiel 
Kl. 20.10-20.30: Christina Rosendahl fortæller om filmproduktionen
Kl. 20.30-22.30: Filmvisning

Vi beder deltagerne holde afstand og sætte sig på hverandet sæde i biografen, såfremt man ikke er samboende eller kærester. 

OBS! Arrangementet følger de officielle retningslinjer som regeringen har udstedt ifm. Covid-19. Der er derfor et begrænset antal pladser, som vil blive besat efter først-til-mølle-princippet. Bliver du forhindret i at deltage, bedes du derfor melde afbud til udenrigs@udenrigspolitik.dk, så en anden kan få glæde af pladsen.


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
7. september 2020
Tidspunkt:
20.00 - 22.30 CEST
Begivenhed Kategori:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

BIG BIO Nordhavn
Hamborg Pl. 6
København, 2150 Danmark
+ Google Maps