Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

EU og Ruslands engagement og indflydelse i Afrika

14. oktober 2021 kl. 19.00 - 21.00 CEST

Afrika var under kolonitiden en kampplads for stormagternes interesser i territorium og naturressourcer. Efter de tidligere kolonier i Afrika opnåede selvstændighed i løbet af det 20. århundrede, har verdens stormagter fortsat udøvet indflydelse, blandt andet som en central del af Den Kolde Krig.

I dag ser vi særligt tre store udenlandske aktører i de afrikanske lande: Rusland, Kina og EU. Ruslands og Kinas interesser er steget markant det sidste årti, og EU har et stigende antal militære og civile missioner i en række afrikanske lande. Men hvorfor er stormagter og internationale organisationer som EU så interesserede i Afrika? Hvilke konsekvenser har det for de afrikanske stater og befolkning?

Det Udenrigspolitiske Selskab Aarhus afholder arrangement om stormagters interesser og indflydelse i Afrika. 

Lektor og ph.d. ved Institut for Strategi og Krigsstudier på Forsvarsakademiet, Thomas Mandrup, vil fortælle om og diskutere disse problematikker med et særligt fokus på Ruslands interesser og indflydelse i det afrikanske kontinent samt EU’s missioner. 

Første halvdel vil Mandrup holde et oplæg, og i sidste halvdel er der mulighed for spørgsmål og diskussion fra publikum.

 

[captainform id=”1332329″]

Detaljer

Dato:
14. oktober 2021
Tidspunkt:
19.00 - 21.00 CEST
Begivenhed Kategori:

Sted

Dome of Visions
Inge Lehmanns gade 22
Aarhus C, 8000 Danmark
+ Google Maps