Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Amerikansk sikkerhedspolitik fra Petraeus til Trump

26. september 2018 kl. 18.00 - 20.00 CEST

Med udgangspunkt i sin nye bog “I nationens tjeneste” vil redaktør Philip Christian Ulrich fortælle historien om, hvordan amerikansk sikkerhedspolitik har udviklet sig siden nederlaget i Vietnam-krigen. USA har i tiden efter Vietnam-krigen, især efter 1989, været vant til at være den enerådende supermagt i verdenspolitikken. Imidlertid har såvel krigsnederlaget i Afghanistan og Irak som Ruslands og Kinas markante fremstød på den storpolitiske verdensscene betydet, at USA har været nødt til at revidere dele af sin sikkerhedspolitiske strategi i løbet af 2010’erne.

General David Petraeus’ og præsident Donald Trumps karrierer er på mange måder sindbilledet på dette skifte. Petraeus var manden, der med dygtighed ledte supermagtens krigsindsats i Afghanistan og Irak, og som kunne være blevet præsidentkandidat i 2012, hvis ikke en affære havde tvunget ham til at indstille sin karriere. Og Trump er manden, der med fyrige tweets og “America First”-sloganet vandt præsidentembedet i en tid, hvor USA’s førende stilling blev udfordret fra flere sider. 

Foredraget tager dermed fat på nogle meget markante amerikanske personligheder, der har påvirket og påvirker den amerikanske sikkerhedspolitik i en nutid, som er præget af flere skift. Hvor bevæger den amerikanske sikkerhedspolitik sig hen i de kommende år, når Trump står ved roret, og når andre stormagter aktivt begynder at bejle til amerikanernes førerposition? 

Philip Chr. Ulrich er forfatter, foredragsholder og redaktør. Han rapporterer for netmediet Kongressen, og han optræder ofte i TV, når der skal diskuteres amerikansk politik. Ulrich er endvidere cand.mag. i amerikanske studier fra Syddansk Universitet med speciale i amerikansk sikkerheds- og udenrigspolitik. 

Ingen tilmelding er nødvendig. Vi anbefaler at komme i god tid.

Detaljer

Dato:
26. september 2018
Tidspunkt:
18.00 - 20.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Stiften Lounge i FO-byen
Frederiksgade 78B
Aarhus C, 8000
+ Google Maps