Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Lippmann-prisen 2024

30. oktober kl. 18.00 - 21.00 CET

Verden kan virke uoverskuelig, men alligevel er der unge, der ikke lader sig skræmme og aktivt engagerer sig i komplekse globale spørgsmål. Det vil Det Udenrigspolitiske Selskab U35 og Lippmann Fonden gerne fejre. Traditionen tro uddeles Lippmann-prisen, og vi inviterer dig til at deltage i festlighederne!

Kom og vær med til en inspirerende aften, hvor der efter prisoverrækkelsen vil være livemusik, drinks og snacks. Sidste års modtager af Lippmann-prisen, Julie Arnfred Bojesen, vil i år overrække prisen til Jeppe Bentzen.

Jeppe modtager prisen for sin stærke journalistiske og litterære dækning af europæisk politik, særligt gennem sine artikler i Weekendavisen om Ungarn og bogen De Vingeskudte – nye europæiske erkendelser. Bogen skildrer Europas unge voksne, født efter Murens fald, der har oplevet fred og fremgang, indtil krigen i Ukraine vendte deres verden på hovedet. Jeppe har gennem sin journalistik formået at tegne et stærkt og interessant generationsbillede, der taler ind i tidens største udfordringer.

Om Lippmann-prisen

Ole Lippmann var en dansk modstandsmand under Anden Verdenskrig. Han havde en vision om at styrke den udenrigspolitiske debat og sikre, at den brede befolkning blev involveret i politiske processer. Lippmann-prisen er derfor en hyldest til ungdomsaktivismen og det mod, de visioner og den handlekraft, som unge viser for at fremme frihed og demokrati i verden.

Prisen gives til en yngre person, der har ydet en særlig indsats på det internationale eller humanitære område og har formået at skabe opmærksomhed om internationale forhold i Danmark, hvilket styrker danskernes internationale udsyn.

Program for aftenen

  • Velkomst ved Mathies Gronemann, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab U35

  •  Forperson for Lippmann Fonden, Merete Ahlefeldt om Ole Lippmann og prisen

  • Tale og motivation ved sidste års prismodtager Julie Arnfred Bojesen

  • Prisoverrækkelse til Jeppe Bentzen

  • Tale af Jeppe Bentzen

  • Livemusik, mad og drikke


Vi glæder os til at se dig til en aften fyldt med inspiration og festligheder!


    
     
   

TILMELDING

Jeg accepterer brug af mine personlige data

Detaljer

Dato:
30. oktober
Tidspunkt:
18.00 - 21.00 CET
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Moltkes Palæ
Dronningens Tværgade 2
København K, 1302 Danmark
+ Google Maps