Udenrigspolitik i Cyberspace

ANALYSE: Cyberspace er tidens varme kartoffel i udenrigspolitik. I takt med, at der er flere og flere aktører, der benytter sig af de muligheder, som cyberangreb, hacking og cyberspionage giver, bliver det mere og mere tydeligt, at cyberspace er ukendt farvand – en hobbesiansk naturtilstand. To nye policy briefs fra DIIS spørger, hvordan Danmark som nation skal navigere i dette ny udenrigspolitikkens vilde vesten – og undersøger Danmarks mulighed for at blive en normativ magt.

I Yemen fører en fredsaftale ikke til fred

ANALYSE: Konflikten i Yemen, der begyndte i 2015, er en af de mest alvorlige humanitære krise i verden lige nu. Den yemenitiske regering ledet af præsident Hadi bliver støttet af både Saudi Arabien og De Forenede Arabiske Emirater i dens kamp mod houthierne, der kontrollerer langt de fleste store byer i landet. FN’s mission i Yemen prøver at facilitere forhandlinger mellem de to parter, men ifølge et nyt policy brief fra DIIS vil det ikke skabe fred.

Skiftetid på Asiatisk Plads

ANALYSE: Sommeren 2019 var en politisk skiftetid – også på Asiatisk Plads. Men forandring forlanger fordybelse. Derfor er det påtrængende at spørge om, hvilken udenrigspolitisk arv den tidligere regering efterlader, samt hvilken international situation den nye regering skal navigere i. Store spørgsmål, der hverken kan besvares hurtigt eller her – men DIIS’ ’Danish Foreign Policy Review 2019’ gør os muligvis en smule klogere.