Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Webinar: Danmark og Tanzania – Enden eller en ny begyndelse?

24. maj 2022 kl. 16.00 - 17.00 CEST

Kom med til dette webinar hvor vi sammen med forskere og professionelle inden for udviklingspolitik, udenrigspolitik og bistandssamarbejde dykker ned i og zoomer ind på et land i en region, med et tema og et diplomatisk samarbejde, der ofte er overset i danske udenrigspolitiske debatter og dialoger.

Igennem de seneste 60 år har Danmark og Tanzania haft et tæt udviklingssamarbejde.

Men de mange års bilaterale samarbejde har fået et slutpunkt, sat til 2024, hvor den danske ambassade i Tanzania lukker. Men hvad er denne nedlukning egentlig et symptom på? Nedlukningen af det, der for mange, står som symbolet på og essensen af Danida og dansk udviklingsbistand og samarbejde er måske et symptom på en ny og anderledes måde at se udviklingssamarbejde på, i en bredere, mere holistisk, gensidig og global kontekst

Tanzania er stadig et ungt demokrati, der med nu afdøde præsident Magufuli politisk lagde afstand til verden og til vesten, herunder også bilaterale udviklingsdonorer. Men nu står landet i en brydningstid, hvor man med landets første kvindelig præsident, Samia Suluhu, politisk er gået i en retning med et stigende fokus på kvinders rettigheder og en højere grad af deltagelse i multilaterale samarbejder.

Netop multilateralismen er noget der fylder i Danmarks seneste udviklingspolitiske strategi: Fælles om Verden. Ud over at det politiske og  geografiske fokus for Danmarks udviklingsbistand har forandret sig, spørger vi ind til hvordan og hvorfor dansk udviklingssamarbejde bliver tænkt multilateralt, som en del af en mere holistisk og global måde at anskue verdens udvikling på, hvori Tanzania og Danmark begge indgår.

For er der dermed et multilateralt alternativ, eller kunne et fremtidigt diplomatisk samarbejde potentielt have gået i en anden retning? Så som de samarbejder Danmark har med Ghana, Kenya og Sydafrika, hvor udviklingspolitik og udenrigspolitik er smeltet sammen eller helt overgået til at være bilaterale samarbejder med fokus på bl.a. handelsdiplomati, grønt diplomati og public diplomacy.

Panelister:

Mette Nørgaard Dissing-Spandet, Danmarks Ambassadør i Tanzania
Lars Engberg-Pedersen, Seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier
Tim Whyte, Generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke / ActionAid – Danmark

Moderator er kommunikationsmedarbejder William Nordmark Nielsen fra Det Udenrigspolitiske Selskabs sekretariat.

Detaljer

Dato:
24. maj 2022
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, ,