Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

U35: Det nye teknologiske kapløb

23. august 2023 kl. 16.00 - 17.30 CEST

Under Den Kolde Krig herskede der et rum- og våbenkapløb og et spil om overhånden i en polariserede verden. I dag er forskning, innovation og teknologi igen trådt ind på den sikkerhedspolitiske arena, og meget tyder på, at tendensen er kommet for at blive.

Vi diskuterer således teknologisk autonomi, konkurrenceevne og modstandsdygtighed, både i Danmark og i EU, op imod lande som Kina og USA. Spørgsmålet er dog, om Danmark og EU kan følge med – og hvem vi egentlig kan samarbejde med, i den omskiftelige geopolitiske tidsalder vi befinder os i.

De spørgsmål bliver også stillet i regeringens nyligt udsendte kvantestrategi. Og nu inviterer vi i U35 til arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriets departement, hvor vi stiller skarpt på Danmarks internationale forsknings- og innovationspolitik, der nu og i fremtiden vil være en markant udfordring i dansk udenrigspolitik.

Vi hører oplæg fra kontorchef Maria Ulff-Møller og chefkonsulent Morten Gylling-Jørgensen, der begge sidder i Center for Forskning, Innovation og Internationalt Samarbejde.

Efter oplæggene har vi spørgsmål og diskussion.

Arrangementet er kun for medlemmer af U35. 

Der er desværre lukket for tilmeldinger til dette arrangement. Skriv dig på venteliste ved at sende en mail til udenrigs@udenrigs.dk og oplys fuldt navn og kontaktinformation.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Detaljer

Dato:
23. august 2023
Tidspunkt:
16.00 - 17.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , ,

Sted

Uddannelses- og forskningsministeriets departement
Børsgade 4
København K, 1215 Danmark
+ Google Maps