Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tyrkiets udenrigspolitiske balancegang

16. august 2022 kl. 16.30 - 18.00 CEST

I den forgangne uge mødtes den russiske præsident, Vladimir Putin, Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. De to præsidenter blev enige om at øge den bilaterale handel og indlede et tættere samarbejde i transport-, landbrugs-, industri- og finanssektorerne. Sådan lød det i en fælles erklæring, som lederne frigav efter fire timers samtale i den russiske ferieby Sochi.

Det er anden gang, at de to mænd mødtes på godt to uger. Og Tyrkiet har ikke sluttet sig til andre NATO-medlemslande i forhold til at indføre hårde sanktioner mod Rusland, selvom Tyrkiet er medlem af NATO.

Tyrkiets forhold til Rusland er mildest talt kompliceret. I nogle perioder er det præget af konflikt, i andre af samarbejde. Siden starten af Ukraine-krigen har Tyrkiet positioneret sig som en mægler mellem Moskva og Kyiv  en rolle, der så ud til at betale sig i sidste måned, da Tyrkiet og FN formidlede en aftale om at genoptage forsendelser af korn fra blokerede ukrainske havne. Putin takkede fredag Erdogan for hans orkestrerende rolle i den proces.

Samtidig ønsker Erdogan Ruslands samtykke til en planlagt tyrkisk militæroperation mod kurdiske styrker i det nordlige Syrien. Rusland har fortsat tropper i området som en del af sin støtte til Syriens præsident Bashar al-Assad.

Det Krigsvidenskabelige Selskab og Det Udenrigspolitiske Selskab afholder et arrangement ved Danmarks ambassadør i Tyrkiet, Danny Annan, om Tyrkiets udenrigspolitik.

Oplægget vil berøre:
Tyrkiets aktivistiske udenrigspolitik og regionale dynamikker, Tyrkiets balancegang mellem USA og Rusland i Ukraine-konflikten og landets egne interesser i Sortehavet.

Ambassadør Danny Annan, vil holde et oplæg, hvorefter Selskabets direktør, Charlotte Flindt Pedersen, og chefkonsulent ved Center for Stabiliseringsindsatser ved Forsvarsakademiet, David Vestenskov, vil moderere en samtale med ambassadøren.

Detaljer

Dato:
16. august 2022
Tidspunkt:
16.30 - 18.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Svanemøllen Kaserne, AUD (byg. 118)
Ryvangs Allé 1
København Ø, 2100 Danmark
+ Google Maps