Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ruslands økonomi i frit fald

11. marts 2022 kl. 16.00 - 17.00 CET

Lange køer ved pengeautomaterne. Folk, der hæver alle deres rubler for at veksle dem til udenlandsk valuta. Udsolgt i Apple-butikken i Moskva, efter at moskovitterne nu investerer deres penge i elektronik for at sikre deres opsparing.

Alt dette sker på grund af de hårde sanktioner, som en række af verdens lande har indført mod Rusland, da landets regime valgte at invadere nabolandet Ukraine.

Konsekvenserne er allerede tydelige:

Den russiske rubel er styrtdykket i værdi. Renten er braget op i et forsøg på at støtte valutakursen. Aktiemarkedet har i næsten en uge været lukket for at undgå et decideret krak. Vestlige virksomheder fra BP, Arla til Apple Pay og Ikea lukker deres russiske kontorer.

I dette webinar vil vi få overblik over, hvad der sker i et lands økonomi, når det isoleres fra en stor del af resten af verden. Vi følger sanktionerne fra papir til den almindelige russer, idet vi spørger to eksperter, hvordan de påvirker rublen, den russiske betalingsbalance og i sidste ende priserne på hverdagsvarer.

 

Deltagere:

Jakob Ekholdt Christensen, Chef for Global Macro Research i Danske Bank, og Amalie Wedege, Head of Sanctions i Danske Bank, vil gøre os klogere på hvordan den russiske økonomi vil udvikle sig under det nuværende sanktionsregime.

Moderator: Charlotte Flindt Pedersen

Detaljer

Dato:
11. marts 2022
Tidspunkt:
16.00 - 17.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk