Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Rusland, plutokratiets moder: Anders Åslund besøger DUS

21. maj 2019 kl. 15.00 - 16.30 CEST

Anders Åslund gæster Selskabet i forbindelse med udgivelsen af sin seneste bog ‘Russia’s Crony Capitalism: The Path from Market Economy to Kleptocracy.’

Åslund har rådgivet en række lande om overgangen til en liberal, decentral økonomi i kølvandet på Sovjetunionens opløsning. Åslund har rådgivet regeringer i Rusland, Ukraine og Kirgisistan og virkede fra 2003 som leder af det russisk-eurasiske program i rammen af The Carnegie Endowment for International Peace. 

Åslund, der er tidligere professor i international økonomi ved Stockholms universitet, er en stædig fortaler for gennemgribende reformer af de tidligere, sovjetiske økonomier. Han tager skarp afstand fra den plutokratiske magtelite i Rusland, der gennem mere og mere institutionsødelæggende og samfundsundergravende politik har tilranet sig samfundets værdier og konsolideret kontrollen med statsmagten. Anders Åslund viser således, gennem et minutiøst studie af den russiske økonomi og magtelite, hvordan en lille klientelistisk kerne omkring præsident Putin har banet vejen fra markedsøkonomi til kleptokrati. 

Tilmelding sker via linket herunder: 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
21. maj 2019
Tidspunkt:
15.00 - 16.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
, ,

Sted

Store Sal, Vartov
Farvergade 27
København K, 1463
+ Google Maps