Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Politisk økonomi og militærmagt: Overgangen til en ny magtstruktur – fra globalisering til regionalisering

25. februar 2019 kl. 15.30 - 17.00 CET

ThinkChina, Center for Militære Studier (KU) og Det Udenrigspolitiske Selskab byder velkommen til foredrag med Jørgen Ørstrøm Møller, som vil belyse magtstrukturen mellem USA og Kina, der netop nu er i forandring. Arrangementet er en del af foredragsserien ChinaTalks hos ThinkChina. 

Efter den finansielle krise i slut 00’erne har USA ikke været i stand til at genvinde den globale magtposition, som i årtier har gjort det til det eneste land med global rækkevidde.Den finansielle og militære støtte, som USA har ydet sine allierede fra nord til syd, er udfordret. Tilsvarende er udfordreren fra øst, Kina, ikke stærk nok til at overtage USAs magtposition. Både USA og Kina er nødsaget til at orientere sig regionalt snarere end globalt. I dette magtvakuum vil de resterende nationalstater orientere og alliere sig regionalt, hvilket potentielt kan underminere den globale orden og de regelbaserede globale institutioner. Dette vil være udgangspunkt for Jørgen Ørstrøm Møllers oplæg. Læs hele abstract her

Jørgen Ørstrøm Møller er cand.polit. fra Københavns Universitet (1968) og adjungeret professor på Copenhagen Business School og Singapore Management University (SMU). Ørstrøm Møller har været en del af det danske diplomatkorps i mere end 30 år med poster som bl.a. ambassadør i Singapore og Brunei Darussalam (1007-2005) og til Australien og New Zealand (2002-5). I 2005 blev han desuden udnævnt til Visiting Senior Fellow på ISEAS Yusof Ishak Institute, Singapore og Senior Fellow hos The MFA Diplomatic Academy. 

 

Tilmelding til arrangementet foregår nedenfor. Når du har tilmeldt dig til arrangementet, fremgår beskeden ‘tak for din tilmelding’ på siden, der hvor tilmeldingsformularen tidligere befandt sig. Dermed er din tilmelding registreret. 

Vi gør opmærksom på, at arrangementet foregår på engelsk. Da vi er medarrangører på arrangementet, har vi kun ca. halvdelen af pladserne til rådighed, og tilmeldingen foregår derfor efter først-til-mølle-princippet. 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
25. februar 2019
Tidspunkt:
15.30 - 17.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Auditorium 35.01.44, CSS, University of Copenhagen
Gammeltoftsgade 13
København K, 1355
+ Google Maps