Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Livestream: Torsten Jansen om det dansk-amerikanske forhold

16. april 2020 kl. 17.00 - 18.30 CEST

Danmark er kendt som en trofast amerikansk allieret. Mange års missioner i Irak og Afghanistan har sikret Danmark en plads i det bedste selskab af USA’s venner. Men i USA sætter Trump ’America First’ og virker modvillig til at varetage det globale lederskab og forsvare Pax Americana i form af den verdensorden, som USA selv har været med til at bygge op. USA har med Trump i spidsen ligeledes trukket store veksler på det internationale regelbaserede samarbejde og skabt tvivl om NATO’s artikel 5.  Det har skabt sprækker i venskabet mellem USA og Danmark.

Torsten Jansen har skrevet bogen ”Sprækker” om relationen mellem USA og Danmark. Han vil holde oplæg, før direktør Charlotte Flindt Pedersen interviewer ham om emnet.

Torsten Jansen er tidligere USA-korrespondent for DR og forhenværende diplomat i Washington. Bogen indeholder blandt andet samtaler med topdiplomater og ledende politikere om forholdet til USA.

Link er udsendt til alle medlemmer på mail.

Vil du blive medlem? Kontakt os på medlem@udenrigspolitik.dk og oplys navn og adresse, så kan du også være med fremover.

Detaljer

Dato:
16. april 2020
Tidspunkt:
17.00 - 18.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk