U35-webinar: Er konflikten mellem Armenien og Aserbajdsjan løst? 

Online på Zoom

I november indgik Armenien og Aserbajdsjan en fredsaftale efter seks ugers militære kampe. Regionen Nagorno-Karabakh hører officielt til Aserbajdsjan, men er de facto en selvstændig armensk enklave, der bliver støttet af Armenien. Det bjergfyldte Nagorno-Karabakh har været et konfliktområde i over hundrede år, og der har ad flere omgange været krig i området. I september Read more…

The Big Picture: Autokrati vs. demokrati

Online på Zoom

Under Xi Jinping har Kina styrket sit autoritære system. Dette udgør en stadig stigende udfordring for demokratiske samfund, også Danmark. Kina er ikke længere kun en trussel mod sine egne borgeres menneskerettigheder, men også mod demokratiske frihedsrettigheder i et globalt perspektiv.

The Big Picture: Menneskerettighederne efter pandemien med Morten Kjærum

Online på Zoom

COVID-19 har også åbenbaret nye udfordringer: Ledere i nogle lande benytter pandemien til at begrænse frihedsrettighederne, i andre lande ser vi, at COVID-19 forværrer fattigdom, ulighed og diskrimination. Også den geopolitiske situation har indflydelse på menneskerettighederne. Hvordan er tilslutningen til menneskerettighederne globalt i dag? Morten Kjærum giver os det store billede i forhold til menneskerettighedsdagsordenen nu og efter pandemien.

Udenrigsminister Jeppe Kofod om retningen for Danmarks udenrigspolitik anno 2021 samt præmieoverrækkelse!

Online på Zoom

I september annoncerede udenrigsminister Jeppe Kofod, at der vil komme et stærkere fokus på værdier i dansk udenrigspolitik. Danmark skal i højere grad fremme værdier som demokrati, menneskerettigheder, lighed, ret og pligt og forpligtende fællesskaber. Alt dette i en verdensorden, der står ændret: Pandemien har skabt nye betingelser for det Read more…

Militærkuppet i Myanmar

Online på Zoom

Det Udenrigspolitiske Selskab i Aarhus inviterer til onlinearrangement om situationen i Myanmar. Vi skal høre fra en lokal burmeser, der fortæller om sin dagligdag og tanker om situationen. Derudover deltager Danmarks Ambassadør i Myanmar, John Nielsen, samt ekspert i Myanmar fra DIIS, Helene Maria Kyed.

U35-webinar: Valget i Grønland

Online på Zoom

Den 6. april afholdes der ekstraordinært valg til det grønlandske parlament, og indtil nu har valgkampen været en dramatisk affære. Det Udenrigspolitiske Selskab U35 inviterer til arrangement om valget i Grønland.

Oprøret i Senegal

Online på Zoom

  "La révolution que nous voulons en Afrique peut commencer par le Sénégal" - Ousmane Sonko ("Revolutionen, som vi ønsker i Afrika, kan indledes af Senegal")   Sådan udtaler Ousmane Sonko, oppositionsleder i Senegal for partiet Pastef-les-Patriotes. Han er dertil manden bag de nye landsdækkende uroligheder, der vurderes til at være de største i over 10 år. Den Read more…

GREEN TALK: AFRICA’s GREEN FUTURE

Online på Webex

Climate change is one of the most significant threats that Humankind faces today. Only through a global and coordinated response can we adequately react to a crisis of this magnitude, which must be anchored in a strategic dialogue between all partners, inter alia governments, international organisations, financial institutions, the private Read more…

The Big Picture: Det geoøkonomiske regnestykke med Jørgen Ørstrøm Møller

Online på Zoom

Oveni har den globale pandemi rykket ved vores forestillinger om verden. Coronavirussen har ageret som en fremkaldervæske for svagheder og styrker i vores regeringssystemer, økonomier, indbyrdes relationer og multinationale organisationer. Pandemien har også sat en bremse i globalisering og frihandel og accelereret en udvikling i retning af protektionisme og behov for lokale værdikæder og beskyttelse af kritisk infrastruktur.

Tilværelsen som folketingsmedlem fra Grønland og Færøerne

Online på Zoom

Når man sidder som folketingsmedlem fra Færøerne eller Grønland, møder man uundgåeligt svære dilemmaer: Hvad gør man i en situation som tilbage i 2010, hvor Danmark gennem EU var tvunget til at boykotte Færøerne på grund af makrelkvoter? Og hvordan håndterer man at sidde i Danmark, når en amerikansk præsident pludselig ønsker at ”købe Grønland” fra danskerne?