Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Krig og fred – 100 år med nye grænser i Europa

25. april 2019 kl. 16.30 - 18.00 CEST

Schackenborg Fonden inviterer sammen med European Center for Minority Issues (ECMI) i Flensborg og Det Udenrigspolitiske Selskab til en foredragsrække i forbindelse med 100-året med nye grænser i Europa. Efter Første Verdenskrig blev der trukket nye grænser i Europa – ikke kun i det dansk-tyske grænseland.

Mens danskere og tyskere i 2020 vil fejre og mindes 100-årsdagen findes der stadig omstridte grænser i Europa. For at forstå vores egen udvikling er det også nødvendigt at se på, hvordan og hvorfor det andre steder er gået anderledes. Derfor planlægger Schackenborg Fonden, ECMI og DUS fire 2020 arrangementer, med henblik på at belyse og analyserer aktuelle mindretalsforhold, i et stadig mere kompliceret Europa.

Under overskriften ”Krig og fred – 100 år med nye grænser i Europa” starter vi foredragsrækken med foredrag og debat om Sydtyrol og inviterer til møde med Chefredaktør Toni Ebner, fra dagbladet ”Dolomiten”, Bolzano/Bozen, Sydtyrol-Italien. Sigfried Matlok moderer arrangementet på dansk, tysk og engelsk, og efter arrangementet vil der være en mindre forfriskning. Tilmelding er ufravigelig og sker ved at skrive til kontakt@schackenborg.dk. 

Detaljer

Dato:
25. april 2019
Tidspunkt:
16.30 - 18.00 CEST

Arrangører

Schackenborg Fonden
European Center for Minority Issues (ECMI)

Sted

Schackenborg Slot
Schackenborg 1
Tønder, 6270 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside