Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Etiopiens demokratiske udvikling – med ambassadør Karin Poulsen

9. juni 2020 kl. 17.00 - 18.00 CEST

Det Udenrigspolitiske Selskab markerer i 2020 250-året for den formelle etablering af Udenrigsministeriet gennem en række onlinemøder med danske ambassadører fra hele verden – med vidt forskellige opgaver.

I dette fjerde arrangement i samarbejde med Udenrigsministeriet sætter vi fokus på Etiopiens demokratiske udvikling med besøg af Danmarks ambassadør i Etiopien Karin Poulsen.

Den etiopiske valgkommission har besluttet at udskyde parlaments- og præsidentvalget, som oprindeligt skulle afholdes den 29. august i år. Ifølge forfatningen vil det nuværende parlaments valgperiode slutte i september, og et nyt parlament burde være på plads inden 5. oktober. Beslutningen om hvornår valget skal afholdes vil blandt andet afhænge af pandemiens udvikling i Etiopien. Dette rejser flere spørgsmål.

Hvad er baggrunden for udskydelsen af valget, og hvilke reaktioner har det medført? Kommer det til at have konsekvenser for demokratiet i Etiopien, og kan det føre til fornyet uro i landet, som allerede er påvirket at interne konflikter? 

Tirsdag den 9. juni gæster Danmarks ambassadør i Etiopien Karin Poulsen Det Udenrigspolitiske Selskab. Hun giver sit perspektiv på, hvordan den nye situation kommer til at påvirke Etiopien og særligt dets progressive og reformglade premierminister Abiy Ahmed, samt ligeledes hvordan det kommer til at påvirke Danmarks samarbejde med Etiopien.

U35-bestyrelsesmedlem Toke Arnoldi er vært.

 

Tilmeldingslink er sendt til alle vores medlemmer.

 

*** Vores webinarer er gratis for medlemmer. Er du endnu ikke medlem, kan du oprette dit medlemskab ved at klikke her ***

 

Interesserede, som ikke er medlemmer, kan købe deres billet her:

 

 

Detaljer

Dato:
9. juni 2020
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CEST