Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Er det demokratiets tur i Algeriet?

26. august 2019 kl. 16.00 - 17.30 CEST

Afrikas største land et midt i en politisk brydningstid. Der bliver luftet ud i regeringskontorerne og demokratiske kræfter vejrer morgenluft. Noget tyder på de værste erfaringer fra Libyen og Syrien har sat sit præg på de algeriske protester og medvirket til at afdæmpe på de allermest revolutionære impulser. Det til trods blev weekenden nummer 25 i træk med demonstrationer i landets største byer, under paroler om fjernelse af den gamle garde ‘der lod Bouteflika ved magten i tyve år.’ Spørgsmålet er nu hvor mange indrømmelser overgangsregeringen med præsident Abdelkader Bensalah i spidsen er villig til at tilstå demonstranterne, om regeringskontorerne får nye ansigter at se for første gang i tyve år, hvem der kommer til at forme det nye politiske paradigme i Algeriet og hvordan landets nye ledelse vil forholde sig til de eksisterende konflikter i regionen, til migrantstrømme og til det voksende antal angreb i Sahel.

I fælleskab med Det Danske Afrika Selskab inviterer vi derfor til analyse og samtale om Algeriets situation og Maghrebs rolle i Afrika.

Arrangementet indledes af et oplæg ved Algeriets afgående ambassadør i landet, Julie Pruzan-Jørgensen, der desuden er tiltrædende Danish Special Envoy to Sahel og Maghreb. 

Herpå følger et oplæg ved Rasmus Boserup, der foruden at være Executive Director i EuroMed Rights, har skrevet Ph.d. om politisk vold i Algeriet i perioden 1954 til 2007. 

Efterfølgende vil der være diskussion og mulighed for spørgsmål. 

Tilmeld dig via linket herunder.

Arrangementet er gratis for medlemmer af DUS og Afrika Selskabet – Personligt medlemskab // U35-medlemskab
Er du ikke medlem, koster det 50 kroner, som kan betales via MobilePay til nummer 69356 med teksten “Algeriet + DIT NAVN” 


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
26. august 2019
Tidspunkt:
16.00 - 17.30 CEST

Sted

Asia House
Indiakaj 16
København Ø, 2100
+ Google Maps