Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DUS Aarhus: Haag-domstolen og Balkan-krigene v. Christian Axboe

11. september 2018 kl. 18.00 - 20.00 CEST

I november 2017 blev den sidste dom afsagt, og Det Internationale Krigsforbrydertribunal for det tidligere Jugoslavien (ICTY) blev opløst efter 24 års virke. ICTY blev oprettet af FN ad hoc i 1993 som et internationalt forsøg på at retsforfølge krigsforbrydere fra en af nyere tids mest brutale væbnede konflikter.

ICTY har både affødt optimisme og skepsis. På den ene side har retsprocesserne været en langsommelig og bekostelig affære, hvor kun en procentdel af de skyldige er blevet dømt. Ydermere er tribunalet blevet anklaget for at hæmme forsoningsprocessen og være forudindtaget – særligt mod Serbien. På den anden side har retsprocesserne og ikke mindst dommene været uvurderlige for mange ofres retsfølelse og evne til at forsøge at genopbygge deres liv og værdighed efter konflikten. Tribunalet har ikke mindst ydet et værdifuldt bidrag til international retspraksis, som kan bruges i fremtidige retssager angående krigsforbrydelser.

Med udgangspunkt i sine erfaringer som ekspertvidne ved Haag-domstolen vil bogaktuelle Christian Axboe, lektor i Østeuropastudier ved Aarhus Universitet og Balkan-ekspert, under sit foredrag kaste lys over Balkan-krigene, ICTY og dets virke som international retsinstitution.

Arrangementet vil blive modereret af Sofie Rose, der er ph.d.-stipendiat i statskundskab og medlem af bestyrelsen for DUS Aarhus.
 

Ingen tilmelding er nødvendig til dette arrangement. Vi opfordrer til, at man kommer i god tid for at sikre sig en plads. 

 

Photo: Vukovar, Kroatien 1992

Photo credit: Mario Boccia

Detaljer

Dato:
11. september 2018
Tidspunkt:
18.00 - 20.00 CEST
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Dokk1, Lille Sal
Hack Kampmanns Plads 2
Aarhus C, 8000
+ Google Maps