Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det amerikanske midtvejsvalg

31. oktober 2022 kl. 17.00 - 18.00 CET

Den 8. november fælder de amerikanske vælgere dom over deres nationale politikere ved midtvejsvalget.

USA står i en langstrakt, strukturel økonomisk krise med faldende realløn, en skrumpende middelklasse, stigende priser og ulighed. Samtidig er præsident Biden historisk upopulær.

Det ligner med andre ord opskriften på et stort nederlag til præsidentens parti ved midtvejsvalget. Og traditionelt set står det parti, der sidder på magten i Kongressen og Det Hvide Hus, da også til en afklapsning under midtvejsvalget.

Dog er der sket en bevægelse blandt de amerikanske vælgere, efter at Højesteret afskaffede den forfatningssikrede ret til abort, og man ser især kvinderne svinge mere til demokratisk side end før beslutningen.

Samtidig har Trump sat sig hårdt på Det Republikanske Parti, og han antyder, at hvis midtvejsvalget falder ud til fordel for republikanerne, vil han genopstille som præsident om to år.

Spørgsmålet er således, om det kun er pladserne i Kongressen, der er på spil i dette midtvejsvalg – og dertil om resultatet bliver afgørende for vores forhold til USA.

Journalist, forfatter og tidligere USA-korrespondent for Berlingske og chefredaktør for Information, David Trads, vil i samtale med Selskabets direktør, Charlotte Flindt Pedersen, tale om et af de mest spændende midtvejsvalg i længere tid i USA.

David Trads er aktuel med bogen På jagt efter Amerikas sjæl – Er der håb for Guds eget land?

Detaljer

Dato:
31. oktober 2022
Tidspunkt:
17.00 - 18.00 CET
Begivenhed Kategorier:
,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk

Sted

Frihedsmuseet
Esplanaden 13
København K, 1263 Danmark
+ Google Maps