Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

DUS Aarhus: Den kinesiske silkevej indtager Europa

28. november 2019 kl. 19.00 - 21.00 CET

Silkevejsprojektet “One Belt One Road” står til at forandre verdensordenen. Kina udbygger handelsruter over hele verden og planlægger at lægge dele af det enorme infratstruktursprojekt i Europa.

Det har allerede skabt stor debat internt i Europa om, hvordan EU skal modtage projektet. Den kinesiske silkevej er en måde, hvorpå kineserne kan styrke deres magtposition gennem handel. Spørgsmålet er, hvordan de planlægger at udnytte magten og hvordan Europa håndterer dette, da landene er præget af splid og interesseforskelle i forbindelse med projektet.

Mette Thunø, der er lektor i kinastudier ved Aarhus Universitet, vil introducere det kinesiske silkevejsprojekt og komme med en analyse af, hvordan Kina styrker deres magtposition gennem silkevejen.

Herefter vil Hugo Gaarden, der bl.a. har arbejdet som journalist i otte år i Kina, har stort kendskab til europapolitik og har stor interesse i den europæiske og globale udvikling, give et oplæg omkring, hvordan EU reagerer på silkevejsprojektet.

Efter oplæggene vil der være mulighed for spørgsmål og diskussion med oplægsholderne.

 


    
     
   
This Form has no fields.

 

OBS: bruger du Gem som iCal kalenderfunktionen nederst, skal du være opmærksom på, at der er en times forskel. Du skal således selv rette tiden fra østeuropæisk tid til centraleuropæisk tid, når du tilføjer begivenheden i din kalender. Dette drejer sig KUN om iCal-funktionen og ikke om Google kalenderfunktionen.

Detaljer

Dato:
28. november 2019
Tidspunkt:
19.00 - 21.00 CET
Begivenhed Kategori:

Sted

Nordre Ringgade 3, Richard Mortensens Stuen
Nordre Ringgade 3, Richard Mortensens Stuen
Aarhus C, Danmark 8000 Danmark
+ Google Maps