Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Aarhus: Valget i USA

5. november 2020 kl. 18.30 - 20.00 CET

*TILMELDING PÅKRÆVET*

Tirsdag 3. november går amerikanerne til stemmeurnerne og skal vælge mellem Demokraternes Joe Biden og den nuværende republikanske præsident Donald Trump. Hvad betyder resultatet for USA og for verden? Vi har inviteret to eksperter på amerikansk politik, Emily Cochran Bech og Ulrik Federspiel, til at gøre os klogere.

Emily Cochran Bech er adjunkt på Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og forsker til dagligt i effekter af politisk kommunikation og gruppeidentiteter i politik. Hun er født og opvokset i USA og har ligeledes taget sin ph.d. på Columbia University i New York, hvorfor hun har et stort kendskab til USA og amerikanske valgforhold.

Formand for Det Udenrigspolitiske Selskab Ulrik Federspiel var ambassadør i Washington under terrorangrebene i 2001 og departementschef for Udenrigsministeriet under tegningekrisen. Federspiel har boet i USA i over ti år og kender hver valgkreds i detaljer. Ydermere har han mødt både Biden og Trump af flere omgange og er derfor også i stand til at tegne et personligt portræt af dem. Anders Fogh Rasmussen har offentligt om Federspiel sagt, at han nok er ”den enkeltperson, som har haft størst betydning for det gode og tætte forhold mellem Danmark og USA”.

I Det Udenrigspolitiske Selskab ser vi frem til en aften i godt selskab og glæder os til at blive klogere på valget og hvem der skal lede landet, som er Danmarks største allierede.

Der er mulighed for at stille spørgsmål fra salen.

Coronatiltag: 

  • Begrænset antal deltagere
  • Brug af mundbind påkrævet under hele arrangement
  • Håndsprit er tilgængeligt


    
     
   
This Form has no fields.

Detaljer

Dato:
5. november 2020
Tidspunkt:
18.30 - 20.00 CET
Begivenhed Kategori:

Sted

Nordre Ringgade 3, Mødelokale M2
Nordre Ringgade 3
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Maps