Published on

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Er klimaet ramt af geopolitik?

21. oktober kl. 17.00 - 18.30 CEST

I en tid, hvor både Vesten og Kina kæmper om at dominere fremtidens grønne teknologier, er samspillet mellem global magtbalance og klimahandling i stigende grad relevant. På den ene side er jorden som menneskehedens hjem ved at blive mere og mere udfordrende at bo på, i takt med at klimaforandringerne bliver mere og mere mærkbare. På den anden side er den internationale magtbalance mellem verdens lande i forskydning. Og for at overleve og ligge forrest i den strategiske konkurrence gør stormagter som Kina, EU og USA lige nu alt, hvad de kan, i forhold til at skabe deres egne teknologier og selvstændige kritiske infrastrukturer.

Men er det bedst for klimaet, at verdens lande ikke samarbejder, så meget som de kan, indenfor udvikling af grønne teknologier? Kan en stormagt som EU fortsætte den grønne omstilling uden Kinas billige solceller og elbiler? Skal vi acceptere Kinas voksende indflydelse for klodens skyld? Eller bør vi bruge geopolitik til at fremme grønne investeringer, sikre innovation og styrke bæredygtig produktion i Europa?

I dette arrangement undersøger vi ‘den grønne handelskrig’ mellem Europa og Kina og stiller skarpt på de langsigtede konsekvenser for global klimapolitik.

Vi er heldige af få besøg af eksperterne Jens Ladefoged Mortensen og Jarl Krausing som panelister til at fortælle om samspillet mellem klima- og geopolitik i en kinesisk-europæisk kontekst. Samtalen modereres af Selskabets direktør, Charlotte Flindt Pedersen.

  • Jens Ladefoged Mortensener lektor på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet

  • Jarl Krausing er international chef i CONCITO og har desuden fokus på overordnet udvikling og koordinering af CONCITOs programmer

    
     
   

TILMELDING

Jeg accepterer brug af mine personlige data

Kort over CSS. Den røde cirkel markerer den bygning, som arrangementet afholdes i.

Detaljer

Dato:
21. oktober
Tidspunkt:
17.00 - 18.30 CEST
Begivenhed Kategorier:
, , , ,

Arrangør

Det Udenrigspolitiske Selskab
E-mail
udenrigs@udenrigs.dk